Tinselflickans arkiv

Skrämselhicka

Trodde i veckan att jag blivit gravid. Hade gått över tiden med drygt en vecka vilket inte hänt sen mina ivf-tider.

Men tji fick jag. Eller kanske – pust!

Även om jag är ganska cool kring det där med att inte kunna bli mamma och ser en lycklig framtid utan barn är det klart jag blir ledsen varje månad när mensen kommer. Hoppet tänds lite, liksom. Den här månaden extra mycket. Vi började till och med snacka om vad som skulle hända om det faktiskt var så att jag var gravid.

Fast jag kände innerst inne att jag inte var det. Eller så är det försvarsmekanismerna som sätts igång.

Nåväl, det var en lustig känsla som jag kände igen från förr. Med en stor skillnad. Det här är inte mitt livs avgörande största fråga längre. Även om den fortfarande är viktig.

Händer det, så händer det. Händer det inte – ja, då kommer jag att ha ett fint liv i alla fall. Kärleken och jag är helt på samma våglängd där. Det är otroligt skönt.

Annonser

Filed under: Barnlöshet, ,

3 Responses

 1. Jaana skriver:

  I början av veckan var jag helt övertygad om att jag hade ägglossning, alla symptom stämde – molvärk i magen och flytningar av den rätta sorten. Var hos gyn idag och näää… det är snart mens på gång, hon såg en tjock och fin slemhinna. Måste erkänna, jag är helt lost när det gäller min kropp – den lurar mig mästerligt. Det är bara att inse att ägglossning får jag inte på egen hand, det är mååånga år sen sist. Känner igen mig så väl i det du skriver om ett liv utan egna barn, det behöver verkligen inte betyda jordens undergång om inte det händer. Men det är klart, tankarna och känslorna kommer nog att finnas kvar länge…

  Happy Halloween!

 2. solkatten skriver:

  Skönt att ha kommit till den insikten. Och samtidigt ledsamt att behöva ha gamla känslo-lik i garderoben.

  Kram

 3. tinselflickan skriver:

  Jaana: Happy Halloween på dig med! 🙂

  Solkatten: Ja, det är skönt. Funderade faktiskt i dag på hur det skulle kännas att göra ivf igen och insåg att jag aldrig mer kommer ge mig in i det där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Besökare

 • 142,847 besökare

Om mig

Jag började blogga om barnlöshet och ivf i oktober 2004. Men ett antal försök och en skilsmässa senare har det hänt en del och nu är jag inne på min andra styvfamilj. Bloggen lever vidare men spretar åt olika håll. Vill du läsa mina skyddade inlägg mailar du mig några rader om dig själv och varför du anser att just du ska få läsa mina innersta hemligheter.

Kontakt

%d bloggare gillar detta: