Tinselflickans arkiv

Donera mera!

För ett tag sen fick jag ett mail från en av mina bloggläsare.

Mailet var ödmjukt utformat, nästan ursäktande. Vilket kanske är förståeligt.

För mailskribenten undrade om jag kunde tänka mig att donera mina ägg till honom och hans sambo. De hade gjort IVF på Sahlgrenska med missfall som resultat och fått domen att det beror på en sjukdom som sambon har. Nu stod de i kö till IVF med äggdonation men den kön är lång som attsicken och om jag kunde tänka mig att donera mina ägg så skulle de få ta ett skutt framåt i kön (nej, mina ägg skulle alltså inte gå till dem).

Jag tänkte igenom saken noga och sen svarade jag. Så här:

Hade det bara varit att skänka mina befruktade embryon som ligger i frysen på Sahlgrenska och Carlanderska hade jag inte tvekat en sekund. Men det går ju inte och dessutom hade ni fått min exmakes dna till på köpet.

Det är så här att det där med hormoner och äggplock kände jag mig rätt färdig med.

Jag har funderat och funderat och kan väl se att jag i framtiden skulle kunna tänka mig att skänka bort mina ägg – men inte nu. Det är för mycket jobb och psykiskt och fysiskt och jag kan inte hantera det för tillfället, har för mycket annat i mitt liv som tar plats och tid. Så förlåt. Men inte just nu.

Jag har inte bloggat om det här för jag ville inte bryta ett förtroende jag fått. Men nu hörde jag av min mailkompis igen och han undrade om jag kunde tänka mig att lägga ut en förfrågan på bloggen. Om ifall att det finns någon annan på Västkusten som kan tänka sig att donera lite ägg.

Så nu är det gjort. Den som vill ha en kontakt med mailskribenten kan maila mig. Så förmedlar jag.

Annonser

Filed under: Barnlöshet,

3 Responses

 1. Kajsa skriver:

  Hej!

  Hur går det till att bli äggdonator??
  Jag skulle kunna tänka mig det om jag inte var för gammal (är 39 år). Jag vet inte alls hur IVF-grejen funkar, fast jag läst din blogg länge nu. Detaljerna kring detta har jag liksom inte läst så noga eller riktigt förstått. Jag har aldrig försökt att bli gravid utan jag har alltid vetat att mitt sätt att bli mamma på är genom adoption.

  Hälsningar
  Kajsa och lycka till, till familjen(mailskribenten) som längtar och väntar!

 2. storkenflyger skriver:

  Här finns info om hur man blir äggdonator på Sahlgrenska i Göteborg:

  http://sahlgrenska.se/upload/SU/omrade_oss/reproduktionsmedicin/Informationsbroschyr%20äggdonation.pdf

  Om länken ej funkar:

  Ring i första hand till våra donationsbarnmorskor, tfn 031-342 37 84, på deras telefontid tisdag och torsdag, kl. 13.30-15.30. Du kan också skriva till Dr Ann Thurin-Kjellberg, Reproduktionsmedicin, SU/Sahlgrenska, 413 45 Göteobrg eller skicka mail till ann.thurin@vgregion.se

 3. äggdonation skriver:

  Äggdonation. Fertilitetsbehandling med donerade äggceller kan göras på kvinnor som inte har några medicinska hinder för graviditet och förlossning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Besökare

 • 142,847 besökare

Om mig

Jag började blogga om barnlöshet och ivf i oktober 2004. Men ett antal försök och en skilsmässa senare har det hänt en del och nu är jag inne på min andra styvfamilj. Bloggen lever vidare men spretar åt olika håll. Vill du läsa mina skyddade inlägg mailar du mig några rader om dig själv och varför du anser att just du ska få läsa mina innersta hemligheter.

Kontakt

%d bloggare gillar detta: