Tinselflickans arkiv

Punkterad

Det känns som om jag vänt ut och in på mig själv. Alla sjukdomar, konstigheter med kroppen – allting – har gåtts igenom hos akupunktören i dag. Puberteten, tarmföring, kisseriet – ja, allt man kan komma på och mer därtill. Puh!

Och jag som trodde jag gick dit för att förbereda mig inför ett frysförsök fick ställa om helt. Nu ska hela rasket rivas. Allt elände som finns i min kropp ska ut.

Jag har sedan jag var tonåring lidit av allergier, nästäppa, öronbesvär och lite astma. Enligt akupunktören kunde detta höra ihop med livmodern, äggledarna och äggstockarna – att jag är täppt där också. Svullen, liksom. Vilket skulle kunna förklara varför mina äggledare drog ihop sig när man sprutade kontrastvätska igenom dem, så läkaren trodde det var stopp. Kanske. För om de är tjocka och svullna kanske det inte är så lätt att simma igenom – trots fri passage? Jag vet inte. Det låter inte helt befängt, i alla fall.

Jag fick nålar i pannan, bredvid näsan, vid högerörat, på magen, mellan tummen och pekfingret, strax nedanför knäna och så nere vid anklarna. Var lite spänd på det där men det gick bra.

Efteråt var jag helt klar i näsan. Fortfarande täppt, men inte snuvig.

Akupunktören förordade tre månader utan någon behandling som helst. Minst tre månader skulle det ta att rensa ut allt och få mig på topp igen.

Jag brukar vara skeptisk mot det mesta, och jag har väl inte blivit frälst än. Men jag är verkligen villig att ge det här en chans.

Annonser

Filed under: Barnlöshet,

No Responses Yet

 1. Anonymous skriver:

  Hej! Vad betalar du för behandlingarna? Och vad går du för alltså har du sagt att du går för att du har svårt att bli gravid? Jag ringde och frågade ett annat ställe och det skulle kosta ca 6000:- kr.

  Håller tummarna för dig

 2. Tinselflickan skriver:

  Hej anonym:

  Självklart berättade jag varför jag går dit, det vill säga att mitt mål är att bli gravid med hjälp av ivf.

  Jag betalar 600 kronor per gång.

  Tack för tummarna! =)

 3. hermelinen skriver:

  Åh, det låter intressant! Håller tummarna att nålarna gör susen!

  kramar

 4. Storkenflyger skriver:

  Tror på detta Tinsel. Helt rätt. En miljard kineser kan inte ha fel. (samt några miljoner västerlänningar som hakat på de senaste decennierna).

  Jag undrar om hon menade att en behandling räckte innan nästa IVF? Eller ska du dit igen? 600 spänn låter ju inte så farligt.

  Nån stockholmare som har tips på akupunktör som hjälper ofrivilligt barnlösa – typ en sådan som Storken Flyger…?

 5. Tinselflickan skriver:

  Nejnej, en behandling räcker inte. Jag ska dit redan på onsdag nästa vecka och sen är tanken att jag går dit en gång i veckan.

  Hon menade att det skulle ta minst tre månader innan min kropp var ”rensad”.

 6. sanna skriver:

  Också jag tror på det här! Som jag tror Pia brukar säga: miljoner kineser kan inte ha fel.

  Stor kram från Sanna

 7. Anonymous skriver:

  Det här låter superspännande! Tur att du är modigar än mig;-) Jag kommer att följa det med spänning. Vet ju inte hur min endo kommer att påverkas av graviditeten men det lär ju framtiden utvisa. Jag funderade också på detta men tanken på nålar höll mig borta.

  Massor med tummar för dig!
  Kram Agapanthus

 8. pia skriver:

  Jag tror det är bra med akupunktur, men det är ju ingen mirakelkur så man får ge det lite tid. Jag hoppas det hjälper dig.

 9. Anonymous skriver:

  Det där fungerar jag vet inte om barnlöshet men på annat funterar det !
  så heja e set en chans !
  lycjatill

 10. Anonymous skriver:

  Jag är en av de frälsta.
  Provade akupunktur i samband med förlossningen -och JA vad det funkade! SOV mellan värkarna (vi snackar 2min sovpass). Efter 15 min var jag utsövd som efter en lång natt.
  Så jag hade def provat akupunktur om det inte tagit sig på denna ivf:en.
  Lycka till, Tinsel -2007 är ditt år!!
  Kram

 11. Anonymous skriver:

  Hej Tinsel!
  Kul att du ska ge detta en chans, jag tror inte du blir besviken. Jag gick igenom en rensning och lät henne behandla mig i 3 månader och efter det mådde jag SÅ mycket bättre. (Sökte för migrän, humörsvängningar, frustration och självklart fertiliteten) Är alltså ett exempel på att det verkligen kan fungera.
  Önskar dig stort lycka till!
  Kram Humlan

 12. Tinselflickan skriver:

  Ja, jag tror ju inte att hon ska göra mig gravid men tre månader kan jag nog ta och satsa på det här. Minst.

 13. Umeboshi skriver:

  Kul att höra att du testar på allt möjligt i alla fall, trots en viss skepsis (som iofs kan vara nyttig i vissa fall) 🙂

  Har själv en moster som sysslar med zonterapi och healing och efter ett par möten med henne så är jag inte fullt lika tvivlande till alternativen, plus att min farmor trodde benhårt på alternativmedicin och det fick jag med från henne (hon tror nog ännu på det, i alla fall de stunder hon är klar i knoppen)…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Besökare

 • 142,872 besökare

Om mig

Jag började blogga om barnlöshet och ivf i oktober 2004. Men ett antal försök och en skilsmässa senare har det hänt en del och nu är jag inne på min andra styvfamilj. Bloggen lever vidare men spretar åt olika håll. Vill du läsa mina skyddade inlägg mailar du mig några rader om dig själv och varför du anser att just du ska få läsa mina innersta hemligheter.

Kontakt

%d bloggare gillar detta: