Tinselflickans arkiv

Äggplock typ på onsdag kanske

Jag ska fortsätta spruta 150 ie i dag, sedan sänka till 112 i morgon och söndag. På måndag ska jag på ultraljud. Det drar ihop sig.

Sköterskan trodde äggplock onsdag-torsdag.

Förresten var det ganska roligt när hon skulle förklara hur jag skulle göra för att spruta 112 ie. Jag har ju gjort det förut men det var ett tag sedan så mitt minne behövde lite uppfräschning.

Jag ska försöka förklara det i skrift men det är inte helt enkelt…

Menopur är ju förpackat i 75 ie-pulverförpackningar. För att ta 150 ie är det bara att blanda en vätskeampull med två pulver. Men för att ta 112 ie blir det hela lite krångligare.

Först fick jag ett alternativ som jag inte fattade alls, även om det lätt enkelt. Jag blev helt tyst och sköterskan började skratta. Tror jag. Eller så var det jag. Jag tror jag är korkad, sa jag. Men jag fattar verkligen ingenting…

Sen fanns det ett annat sätt, berättade hon. Som innebar att man blandade två vätskeampuller med varsitt pulver och sedan bara drog upp hälften av den ena blandningen. Eller nåt. Det är den variant jag kört tidigare men det innebär ju att det blir mer vätska att spruta in. Något jag till varje pris vill undvika.

Så jag bad den snälla sköterskan att dra första alternativet en gång till. Och då fattade jag. Man blandar två pulver med ett vatten, sen drar man bara upp 0,75 ml. I stället för 1 ml. Och får i sig rätt dos. Och kan ni tänka er – med mindre vätska att spruta in! It’s a win win situation.

Förutom att jag antagligen missar den här jobbgrejen. Men det är inte mycket att göra åt. Och vad gör det om ett par år, när vi antagligen har ett barn att glädjas åt?

Annonser

Filed under: FET och IVF,

No Responses Yet

 1. Betty2 skriver:

  Åh det drar ihop sig. 🙂 Synd att det verkar krocka med jobbgrejen, men bra att chefen tog det så bra när du pratade med honom.

  Fortsätter hålla tummarna hårt och hoppas att det funkar hela vägen den här gången. Kram!

 2. solna-madde skriver:

  Jag minns när jag höll på med IVF:er (5 st, 2 med puregon och 3 med just menopur) och vid de två sista menopurförsöken skulle spruta 112,5IE…. pytteaningens svårt kan man säga. Jag kan med handen på hjärtat ärligt säga att inte en enda gång sprutade jag _exakt_ 112,5IE.

  Lycka till!

 3. Gabriella skriver:

  Tack för den utförliga beskrivningen 🙂 Jag pluggar till sjuksköterska och vi håller på med läkemedelsräkning och beredning nu så jag fick något att tänka på =)

 4. Storkenflyger skriver:

  Jag har kuggat på en enda tenta i hela mitt liv. Gissa vilken, jo läkemedelsberäkning. Man var tvungen att ha alla rätt. Det hade inte jag. ug, mg och ml hit och dit är baske mig knepigt.

  LYCKA TILL nu Tinsel. Det är så kul att du är på G nu när jag själv ligger i träda. Heja heja!!!

 5. crrly skriver:

  BRA inställning!!! You go, girl!!!

 6. millan76 skriver:

  Oj, oj, oj, det är sannerligen ett jäkla pusslande. Lycka till och skönt att det börjar närma sig ÄP! *kram*

 7. Anonymous skriver:

  Roligt att ni är på G!
  /Anette.

 8. Anonymous skriver:

  Lycka till med mixtrandet nu! Ja, tänk, när ni har er lilla människa så kommer din jobbgrej att vara så oändligt oviktig! Verkar som om jag kör om dig, vårt äggplock är ju redan på tisdag!
  Kul ändå att vi kör så här jämnt! 🙂

 9. Tinselflickan skriver:

  Det värsta är att jag är helt knäckt över den här jobbgrejen. Fånigt, va?

  Men jag har så roliga arbetskamrater att jag gärna vill träffa dem socialt. Plus att vi ska konferensa och jag vill få fram mina åsikter. Lejon som jag är.

  Så nu har jag fundrat fram att om äp blir på torsdag så hinner jag upp till stockholmo på fredagen och åka hem på kvällen. Vilket inte är särskilt realistiskt. Men låt mig bara drömma lite…

  Solna-Madde: jag tror inte jag får i mig exakt 150 ie heller. Så det går nog på ett ut… TAck!

  Gabriella: Lycka till! Och varsågod…

  Storken: Tack! När fanken läste du läkemedelsberäkning? Det har jag aldrig läst…

  Crrly: jag såg! Och roades stort!

  Millan: Japp. Och du – grattis igen!!

  Tingeling: Lycka till! Vi följs ju ändå åt senare, eller hur?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Besökare

 • 142,872 besökare

Om mig

Jag började blogga om barnlöshet och ivf i oktober 2004. Men ett antal försök och en skilsmässa senare har det hänt en del och nu är jag inne på min andra styvfamilj. Bloggen lever vidare men spretar åt olika håll. Vill du läsa mina skyddade inlägg mailar du mig några rader om dig själv och varför du anser att just du ska få läsa mina innersta hemligheter.

Kontakt

%d bloggare gillar detta: