Tinselflickans arkiv

Han vet mer om mig än jag vet om honom

Jag har flera gånger läst en jättebra artikel på villhabarn.com som handlar om kvinnors och mäns reaktioner när de får reda på att de inte kan få barn.

Det är lite pinsamt kan jag känna för precis så där höll jag också på. Läste in en massa i min mans ansikte som jag trodde var sant, fastän han aldrig sagt det. Till exempel var jag helt övertygad att det bara var jag som mådde dåligt över att vi inte kunde få barn ihop. Han hade ju redan ett barn…

Och så var det det där med att prata om barnlösheten. Jag pratade och grät och pratade och grät och försökte uppmana honom att prata med mig, älta sina känslor. Medan han blev mer och mer förtvivlad ju mer jag grät och gjorde allt han kunde för att undvika ämnet.

Vi pratar för lite om barnlösheten, kunde jag säga medan tårarna rann ner för mina kinder.

Vi pratar för mycket om barnlösheten, kunde han säga medan han höll om mig hårt.

Han ville ju inte att jag skulle lida, han ville inte se mina tårar för han insåg efter ett tag att vad han än gjorde kunde han inte få stopp på dem.

Det hjälper mig oerhört mycket att då och då påminna mig själv om att han faktiskt inte kan ta allt. Jag har vänner jag kan prata med, Iris-tjejer som jag träffar då och då, och en hel värld på nätet som bara vill frossa i ivf-tankar och peppar så fort man är nere.

Annonser

Filed under: Barnlöshet, Kärleken

No Responses Yet

  1. Astillbe (Busan) skriver:

    Vi har det exakt på samma sätt här. Han tycker vi pratar för mycket, jag för lite. Tur att jag har nätet, annars skulle jag nu tjatat hål i huvudet på honom eller något! Ja, iaf enligt honom själv.

    Många varma kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Besökare

  • 142,821 besökare

Om mig

Jag började blogga om barnlöshet och ivf i oktober 2004. Men ett antal försök och en skilsmässa senare har det hänt en del och nu är jag inne på min andra styvfamilj. Bloggen lever vidare men spretar åt olika håll. Vill du läsa mina skyddade inlägg mailar du mig några rader om dig själv och varför du anser att just du ska få läsa mina innersta hemligheter.

Kontakt

%d bloggare gillar detta: