Tinselflickans arkiv

Apropå skolavslutning

Jag kom på en sak i dag som är lite konstig. Eller nåt.

Jag tycker inte alls att det är jobbigt att se gravidmagar och små bebisar just nu. Inte ett dugg.

På min bonussons skolavslutning var det massor med föräldrar som hade sina småbarn med sig, och det rörde mig inte i ryggen. En av lärarna på skolan är vi dessutom lite bekanta med, och hon hade sin femveckors-bäbis med sig, som vi beundrade. Extra fint av maken var det att han kollade först med mig om det var okej att gå och hälsa och gratta.

Och en annan sak som slog mig i går när jag skrev ett inlägg på Styvmorsviolens medlemsforum om min familjesituation och hur känslorna kring styvmammaskapet har förändrats är att jag inte längre tycker att det skulle vara katastrof att inte få ett gemensamt barn i styvfamiljen.

Jag var länge övertygad om att jag aldrig skulle klara av den här familjekonstellationen utan ett eget barn som liksom ”vägde upp” mitt utanförskap i förhållande till min mans och hans sons relation. Men i går insåg jag att det inte behövs för att jag ska må bra som styvmamma.

Däremot skulle det vara katastrof för mig personligen att förbli barnlös. Men det är en helt annan sak.

Annonser

Filed under: Barnlöshet, Kärleken

No Responses Yet

 1. crrly skriver:

  Låter skönt.

  Och det kan väl vara trevligt att köra lite ”bara vanliga tankar”-blogg också?

 2. Tingeling skriver:

  Ibland går det bättre än ibland, det där med att hälsa på söta, små babysar och se gravida magar! Tur att det ibland går bättre! 🙂
  HUR ska jag få in ”Bloggar jag läser – länken” på min sida?? Kan du hjälpa, pliiis?

  h. gröngölingen inom Bloggandet

 3. Tinselflickan skriver:

  Hej Tingeling!

  du går in i Template och under Begin sidebar, som ligger rätt långt ner i Templaten och innanför <> tecknena ser du något där det står h2 class = ”Sidebar title” och så lite text typ Archives eller något. Kopiera den koden (hela raden, det ska vara ett avslutande /h2 längst bak) och i mellanrummet mellan koderna (som är innanför de här <> tecknena) skriver du Bloggar jag läser eller vad det nu är du vill skriva.

  Sen måste du göra länkar men jag tror att man får några ”gratis” när man startar sin blogg.

  Vill du ha mer hjälp får du gärna maila, för då kan jag skicka dig koden i ett textdokument. Skriver jag ut det här så blir det liksom lite mer komplicerat.

  Crrly – jo, men det känns inte lika angeläget och faktiskt ganska privat… Tro det eller ej! =) Men diet kan jag blogga lätt om.

 4. Tingeling skriver:

  Hmm..är jag helt ute?? Hittade länken Begin sidebar etc men vart ska jag klistra in den och VAR i hela smeten ska jag lägga in vad där ska stå? Höh, känner mig helt ute. Försökte maila dig, men vår outlook funkar inte..förlåt..och tack för hjälpen! 🙂

 5. Tinselflickan skriver:

  Du får liksom klistra in det där du tycker att det ska vara. Hittar du koden för Arkiv och Tidigare? Det står ju under Begin sidebar någonstans.

  Hoppas att det funkar.

  Kolla även här.

 6. Tingeling skriver:

  TACK IT-stödperson Tina för din hjälp, jag lyckades till slut! Anser mig inte vara exceptionellt oteknisk som människa – håll med mig om att det gjorts onödigt knepigt??
  Anyway – nu är du länkad! (och några till!) Tack. 🙂

 7. Tinselflickan skriver:

  Stort grattis, Tingeling!

  Jag är ju rätt bra på html-koder så jag tycker inte det är så jobbigt att pyssla med min Template. Ett tips för övrigt är att spara den i ett word-dokument på din dator om ifall att något skulle hända.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Besökare

 • 142,817 besökare

Om mig

Jag började blogga om barnlöshet och ivf i oktober 2004. Men ett antal försök och en skilsmässa senare har det hänt en del och nu är jag inne på min andra styvfamilj. Bloggen lever vidare men spretar åt olika håll. Vill du läsa mina skyddade inlägg mailar du mig några rader om dig själv och varför du anser att just du ska få läsa mina innersta hemligheter.

Kontakt

%d bloggare gillar detta: