Tinselflickans arkiv

Biverkningar

Nu har jag fjuttat i elva dagar och dessutom fått min blödning. Biverkningarna härjar och jag längtar verkligen tills detta är över. De är som följer:

 • Huvudvärk. Kan bero på förkylningen men jag tog två panodil zapp i natt när jag inte kunde sova och den försvann inte.
 • Helvetiska vallningar. Jag tror hela tiden att det är feber men maken har kört panna-mot-panna tricket och där är jag inte varm. Dessutom pendlar jag mellan jättevarm och frusen.
 • Känslostormar. Jag gråter hur lätt som helst, till vad som helst. När jag skrattar mycket kan det hända att jag gråter av misstag.
 • Glömska. Har jag redan skrivit om men den har inte direkt blivit bättre. Som tur är har jag för det mesta hållit mig hemma så allt jag har glömt har kunnat återfinnas i närheten. Tyvärr lyckades jag glömma min mobilladdare på jobbet förra veckan så nu måste jag gå dit och hämta den trots att jag inte ska jobba.

Och så några lite mer udda biverkningar:

 • Ny klädstil. Eftersom jag pendlar från superfrusen till jättehet får jag klä mig därefter. Tunn t-shirt under, tjock tröja över. Eftersom jag bara har två riktigt tjocka tröjor har jag sett ungefär likadan ut i snart två veckor. För att balansera upp det hela har jag varierat min sminkning de dagar jag orkat.
 • Udda snytstil. Då och då får jag lite näsblod och det skrämmer mig, eftersom jag aldrig haft det tidigare. Så nu studerar jag snytpappret noga, men diskret, efter chocken jag fick förra veckan när hela pappret var ilsket rött.
 • Mobiltrötthet. Att programmera in fyra larm om dagen för att komma ihåg att fjutta är dödstråkigt. Jag skämtar inte, det är så tråkigt och krångligt att jag vill slänga ut mobilen med soporna.
 • Udda låt på hjärnan. Det är inte bara krångligt att programmera mobilen, det är extra jobbigt att byta ut larmmelodin. Alltså gör jag det inte. Behöver jag säga att jag är otroligt trött på just den melodin? Tänk dig själv, samma trudelutt fyra gånger om dagen, varje dag.

Filed under: FET och IVF,

No Responses Yet

 1. Anonymous skriver:

  Tack och lov att jag bara sprayar två gånger om dagen… Men då ska jag både ta gonal-f sprutor och menopursprutor (som ska blandas själv…)

  /gåtan

 2. baby or not skriver:

  Jag beundrar dig. Att du orkar.
  Och jag fortsätter att hålla alla tummar!

 3. Tinselflickan skriver:

  Usch, både gonal-f och menopur… Hu.

  Jag ska ta menopur för ägglossningen sen, och jag har ingen aning om vad jag ska göra med den, men det kommer jag tydligen få hjälp med.

  Baby or not: Jag måste. Orka. Annars går jag under.

  Tack för tummarna! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Besökare

 • 142,789 besökare

Om mig

Jag började blogga om barnlöshet och ivf i oktober 2004. Men ett antal försök och en skilsmässa senare har det hänt en del och nu är jag inne på min andra styvfamilj. Bloggen lever vidare men spretar åt olika håll. Vill du läsa mina skyddade inlägg mailar du mig några rader om dig själv och varför du anser att just du ska få läsa mina innersta hemligheter.

Kontakt

%d bloggare gillar detta: